[O2FL] kodowanie manetek zespolonych - prośba o pomoc.
Witam,
Na wstępie, jako że jestem nowym forumowiczem chciałbym się przywitać.
Od miesiąca posiadam Octavię 2FL, 1.4tsi r. 2011.
Jest to wersja classic, więc postanowiłem uruchomić MFA i tempomat.
Na tą chwilę mam wymienione manetki zespolone na K0.953.502.N
Moduł pod kierownicą ma numer: 5K0.953.569.C więc nie trzeba już zmieniać.
Problem w tym, że mechanik u którego byłem i podłączył się do VCDS nie bardzo umiał aktywować manetki. Na razie aktywował MFA, czego skutkiem jest to, że na wyświetlaczu mam teraz dystans na baku, zamiast temperatury.
Myślę, że powinienem poszukać kogoś bardziej kumatego i dlatego prośba do Kolegów. Czy jest ktoś w Bydgoszczy lub okolicach, kto podjąłby się uruchomienia tego wszystkiego w VCDS ?
Jak wejdziesz w silnik to kliknij Coding II otworzy się okienko i tam wpisz 11463
następnie Do it! i masz tempomat zakodowany.
następnie wejdź w adres 16 i coding II - 11 otworzy się okienko Recode Module klik na Long Helper w bajcie 2 będzie BIT 4-7rozwiń listę i wybierz Cruise Control controled via Turn Signal Level zamknij i Do It!
teraz komputer pokładowy
w adresie 16 długie kodowanie w bajcie 0 zaznacz bit6, w liczniku w długim kodowaniu bajt 1 bit 3 i to wszystko.
Jak wejdziesz w silnik to kliknij Coding II otworzy się okienko i tam wpisz 11463
następnie Do it! i masz tempomat zakodowany.
Ma rok 2011 więc może mieć w silniku długie kodowanie.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Dopiero końcówka 2012 i 2013 CAXA w Skodzie była na długim kodowaniu , wcześniej na krótkim , wyjątkiem są Audia A1 i Passat i tam już w 2011 było kodowanie długie .
Można to też poznać po typie sterownika silnika , jak jest Component: MED17.5.5 to krótkie , a jak Component: 1.4l R4/4V TS to długie .
Komentarz